Øreakupunktur

Øreakupunktur

Få hjælp til dine ubalancer i kroppen

Døjer du med ubalance i kroppen, som allergi, migræne eller smerter. Har ønsker om hjælp til rygestop eller dæmpning af sukkertrang, kan det behandles med øreakupunktur.

Gennem øret er det muligt at tilgå alle kroppens organer via et akupunktur punkt og at behandle dine udfordringer.

For at få mest ud af behandlingen anbefaler jeg:

 • Det er vigtig at du ikke har spist et stort måltid inden du ankommer.
 • Der skal gerne gå en time fra du har spist, til du bliver behandlet.
 • Du må ikke være sulten.
 • Du må ikke have drukket alkohol eller have røget
 • Du må ikke lige have taget et varmt bad
 • Du må ikke lige have udført stærkt fysisk aktivitet

Hvordan behandler jeg?

Jeg benytter flere redskaber, når jeg behandler med øreakupunktur. Det kan nemlig variere, hvilket redskab der er bedst, alt efter, hvilket problem der skal løses.

 • ASP Permanåle er små nåle, der bliver siddende i øret ca. 14 dage. De kan snildt dækkes af et lille plaster, og du behøver ikke tage særligt hensyn til dem.
 • Engangs-akupunkturnåle er de samme nåle, som benyttes til akupunktur på resten af kroppen. Jeg benytter dem imens du er her, og de sidder derfor i øret mellem 20-35 min, mens du ligger på briksen.
 • Ørefrø/magneter er små plastre med et lille frø eller en metalkugle i midten. De skal masseres i løbet af dagen og bruges særligt til børn eller hvis du har nåleskræk.

Efter behandling skal du: 

 • Forsøge at få ro og hvile
 • Undgå fysisk anstrengelser i de næste 24 timer
 • Undgå kuldepåvirkninger
 • Ikke tage bad i nogle timer efter behandling

Da man stikker i huden med små nåle, kan man være uheldig at ramme en lille åre og derved kan øret blive irriteret. Det er ganske ufarligt og heler hurtigt igen. 

Ved selve behandlingen bruges en metal pind (palperpen) til at finde de reflexzoner som skal behandles. Det giver en let kortvarig smerte, som indikerer hvor ubalancerne er.

Hvad er Øreakupunktur & hvilke sygdomme kan afhjælpes?

Øreakupunktur er et mikrosystem, som benytter øret til at behandle hele kroppens ubalancer. Hvert lille punkt i øret svarer derfor til et område af kroppen. Du skal forestille dig øret som en babykrop i fosterstilling med hovedet nedad. Selve hovedet er placeret i øreflippen, rygraden løber langs den hårde kant, og organerne er placeret i midten i ørets fordybning. Herudfra er kroppens organer, muskler, nerver, skelet og de forskellige hjernekirtler placeret.

Når man kender til disse placeringer og sammenholder dem med patientens ubalance eller lidelse, er det muligt at finde frem til, hvor der skal behandles. Har du et problem i kroppen, vil det altså afsløres i øret.

Jeg bruger Kinesisk øreakupunktur i klinikken.

Øreakupunktur kan defineres som en gren af den traditionelle kinesiske akupunktur (TCM). Metoden har været anvendt i flere hundrede år i Østen og Nordafrika i en mere primitiv form, og kan spores helt tilbage til år 500-300 før vores tidsregning.

Den kinesiske øreakupunktur er tæt knyttet til den traditionelle kinesiske medicin. Her er meridianlæren meget vigtig for udvælgelsen af punkterne i øret og bliver ofte også kombineret med den almindelige kropsakupunktur.

I dag er metoden anerkendt af Verdens Sundhedsorganisation (WHO), som et diagnostik- og behandlingsredskab. Her kan du læse mere om hvorfor WHO anbefaler akupunktur, og hvilke symptomer og sygdomme de anbefaler at behandle ved hjælp af akupunktur.

Mærk din krop og

få mere balance